Blogg

Fikk du med deg saken i Aftenposten den 6. mai om sjokkerende (!) effekt av mineralet selén og "energimolekylet" koenzym Q10? Her ser vi på om funnene rettferdiggjør bruk av ordet "sjokkerende" og om det er nødvendig med økt inntak av begge næringsstoffene.

I løpet av de siste årene har det skjedd et skifte i hvordan forskere og andre fagfolk ser på aldring. Aldringsbrems, om ordet i det hele tatt ble brukt, omfattet tidligere ikke så mye mer enn det å gjøre rette livsstilsvalg, slik at risikoen for sykdommer som hjerte-karsykdom, kreft, diabetes og andre sykdommer ble redusert. Trening, et sunt...

Mye tyder på at det ikke først og fremst er kroppens deler som blir slitt med alderen, men at det er selve oppskriften på de ulike delene av deg selv som blir slitt. Hvor slitt denne oppskriften er kan måles og er grunnlaget for en ny type biologisk alder-tester.

"Forsøkspersonene gikk ned i vekt fordi de inntok mindre kalorier" er kanskje den setningen i vitenskapelige artikler som i størst grad får meg til å tenke "beklager, men der mistet du meg".

Om du har vært på kurs med undertegnede, kan du ikke ha unngått å høre om hvetekim og at det har mulige fasteimiterende effekter. Hvetekim er en spesielt god kilde til stoffet spermidin. Men hva om du ikke liker hvetekim eller av ulike grunner ikke kan spise gluten, finnes det andre gode kilder til det fasteimiterende stoffet spermidin?

Å si at du har lang nattfaste eller driver med tidsbegrenset spising uten å spesifisere hvordan du gjør det er som å si at du trener til maraton men "glemmer" å si at du gjør det stort sett ved å bruke romaskin. Du løper nok fortere av å ro enn av å ikke trene i det hele tatt, men det...